Κοινή χρήση:
ΙΣΤΟΡΙΑ

Τη δεκαετία του 1950, όταν μόλις άρχιζε η εκβιομηχάνιση της Τουρκίας, ο Vehbi Koç, ιδρυτής της Koç Holding, αναζητούσε ένα κεντρικό προϊόν που θα έφερνε ξένο συνάλλαγμα στην Τουρκία. Βάσει των συνθηκών που επικρατούσαν στη Τουρκία εκείνη την εποχή, συνεταιρίστηκε με την Bejerano, μια έμπειρη επιχείρηση της αγοράς, για να επενδύσει σε ένα εργοστάσιο τοματόπαστας και κονσερβών. Η εταιρεία που συστήθηκε το 1954 καταχωρήθηκε υπό το όνομα BEKO από τα πρώτα δύο γράμματα των Bejerano και Koç. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την επιχειρηματική της δράση λόγω των συνθηκών στη χώρα.

Όταν εμφανίστηκε η ευκαιρία για την αντιπροσωπεία λαμπτήρων General Electric, το όνομα της εταιρείας φαγητού σε κονσέρβες άλλαξε σε Beko Ticaret A.Ş. Ιδρύοντας πρώτη φορά ένα δίκτυο αντιπροσώπων στην Ανατολία για πρώτη φορά, ο Vehbi Koç μπορούσε να παραδίδει προϊόντα Arçelik στα σπίτια των πελατών

Μεταφέροντας τη διανομή της Arçelik στο Atılım το 1977, η Beko Ticaret με μεγάλη εμπειρία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον τομές λευκών συσκευών της Τουρκίας υπό τη μάρκα Beko το 1983.

Καθώς η Koç Holding Durable Goods Group κατεύθυνε τις δραστηριότητές της σε υπερπόντιες αγορές από τη δεκαετία του 1990, η Beko έγινε μια εξαγωγική μάρκα.

Κατά το έτος 2000, λόγω της αναδιάρθρωσης του ομίλου Koç Holding Durable Goods, η Beko αποσυνδέθηκε από την Beko Ticaret A.Ş. και τέθηκε υπό τη σκέπη της Arçelik A.Ş. μαζί με τη μάρκα Arçelik.

Η BEKO, που ήταν η πρώτη Τουρκική μάρκα λευκών συσκευών που κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό, ξεκίνησε με το στόχο να γίνει μια "Παγκόσμια Μάρκα". Μεταφέροντας την επιτυχία από την Τουρκική αγορά στις ξένες αγορές από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η μάρκα BEKO έγινε ένα μέρος της καθημερινής ζωής σε περισσότερους από 28 εκατομμύρια καταναλωτές σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου. Σήμερα, ένα προϊόν της μάρκας BEKO πωλείται κάθε δύο δευτερόλεπτα κάπου σε όλο τον κόσμο.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.arcelikas.com.tr.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.arcelikas.com.tr